Τα σπουδαιότερα έργα του συλλόγου μας

Φύτευμα 1500 δενδρυλίων

Δελφίνι

Φύτευμα 1500 δενδρυλίων στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού μας και φροντίδα αυτών με τοποθέτηση προστατευτικών πλαισίων, ποτίσματα κλαδέματα κτλ την περίοδο 1990 έως το 1994.

Κατασκευή πέτρινης βρύσης

Δελφίνι

Κατασκευή πέτρινης βρύσης στην είσοδο της παιδικής χαράς του οικισμού μας το έτος 1991.


Κατασκευή στεγάστρου

Δελφίνι

Κατασκευή στεγάστρου στη στάση του λεωφορείου για την αναμονή των επιβατών το έτος 1992.
Τοποθέτηση πινακίδων

Δελφίνι

Τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης στην παράκαμψη του δρόμου προς τον οικισμό μας το έτος 1993.


Τοποθέτηση οργάνων στη παιδική χαρά

Δελφίνι

Τοποθέτηση οργάνων στην παιδική χαρά το 1994.
Δημιουργία χώρου αθλοπαιδιών και κατασκευή γηπέδου μπάσκετ

Δελφίνι
Δελφίνι

Δημιουργία χώρου αθλοπαιδιών σε μία έκταση 3.500 m2 την οποία μας παρεχώρησε το Ίδρυμα Πέτρου Μάνδρα με συμβολικό ενοίκιο ύστερα από αίτησή μας και την οποία τη δενδροφυτεύσαμε τη περιφράξαμε και κατασκευάσαμε μέσα σ αυτό το χώρο γήπεδο μπάσκετ / βόλευ Ολυμπιακών διαστάσεων το 1994.
Τοποθέτηση οργάνων Γυμναστικής

Δελφίνι
Δελφίνι

Τοποθέτηση οργάνων γυμναστικής στο χώρο αθλοπαιδιών το 1994.
Κατασκευή θερινού αμφιθεάτρου.

Δελφίνι

Μέσα στον ίδιο χώρο των 3.500 m2 κατασκευάσαμε θερινό αμφιθέατρο με 3 πέτρινες κερκίδες χωρητικότητας 180 περίπου ατόμων και πίστας 150 m2 για τις ανάγκες των εκδηλώσεων των χορευτικών , θεατρικών και μουσικών τμημάτων του Συλλόγου μας τον οποίο και εγκαινιάσαμε το έτος 1996.Αναπαλαίωση εκκλησίας Αγίου Παντελεήμονος

Δελφίνι
Δελφίνι

Το 2001 με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας , την συνεργασία του ιερέα του χωριού μας , και την οικονομική συνδρομή τόσο των μελών του Συλλόγου μας όσο και άλλων ευσεβών χριστιανών ξεκινήσαμε και αναπαλαιώσαμε το ερειπωμένο και μισογκρεμισμένο εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονος το οποίο ευρίσκεται στην είσοδο του οικισμού μας.


Βιβλιοθήκη

Δελφίνι
Δελφίνι

Η βιβλιοθήκη του Συλλόγου μας, που η κατασκευή της ξεκίνησε το έτος 2000 και τα εγκαίνιά της έγιναν στις 6 Ιουλίου 2008, αριθμεί σήμερα πάνω από 7500 βιβλία, ταξινομημένα σε ηλεκτρονικό υπολογιστή τα οποία μπορούν να αναζητηθούν ποικιλοτρόπως με μεγάλη ευκολία. Αυτή η βιβλιοθήκη εξυπηρετεί τις ανάγκες του Οικισμού μας αλλά και των τουριστών το καλοκαίρι αφού πολλά από τα βιβλία μας είναι και ξενόγλωσσα.Μουσείο Προσφυγικής μνήμης

Δελφίνι

Το «Μουσείο Προσφυγικής μνήμης» 1922 ένα έργο του Συλλόγου που εγκαινίασε στις 12 Αυγούστου του 2006 η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Αυτό στεγάζετε στο πρώην Δημοτικό σχολείο της Σκάλας Λουτρών το οποίο μας παραχωρήθηκε από την Νομαρχία Λέσβου το έτος 2003 όταν τότε έκλεισε και οι λίγοι μαθητές του μεταφέρθηκαν στο πλησιέστερο Δημοτικό σχολείο Λουτρών. Το κτίριο αυτό αφού ανακαινίσθηκε πλήρως με προσωπική κυρίως εργασία των μελών του Συλλόγου μας στέγασε τα κειμήλια των προσφύγων κατοίκων του Οικισμού μας.